tuindorp spoorzicht


opgave Herinrichting openbare ruimte woonbuurt, speelplein en park
opdrachtgever gemeente Diemen
locatie Spoorzicht, Diemen
team Frank de Volder en Marijke Bruinsma
status Uitgevoerd in 2016
betrokken partijen IVN en buurtbewoners Spoorzicht

Het originele karakter van het tuindorp is duidelijk aanwezig maar zou sterker gemaakt kunnen worden zodat Tuindorp Spoorzicht als ruimtelijke en sociale eenheid nog beter uit de verf kan komen en een oorspronkelijk beeld oplevert. Qua ingrepen betekent dit bijvoorbeeld voor Straat en Gebouw meer eenduidigheid in de kleur van de bestrating zodat er meer samenhang met de bebouwing ontstaat. Voor het Groen worden hagen op alle erfgrenzen aan de voorzijde voorgesteld. Zo wordt de wijk enorm vergroend zoals ook bij het oorspronkelijke tuindorp het geval was. Ook worden de bestaande groene plekken in de wijk meer ingericht als ontmoetingsplekken met bijvoorbeeld een buurtmoestuin in het noordelijke deel.