community happens


opgave Prijsvraag 'Pruitt Igoe Now!'
opdrachtgever Pruitt Igoe Now!
locatie St. Louis, US
team Frank de Volder, Marijke Bruinsma, Jacques Abelman en Rob Brink
status Finalist
betrokken partijen Groundcondition

Community happens. It happens when individuals connect, create, work, and grow together.
Pruitt Igoe in St. Louis is een braakliggend terrein midden de stad St. Louis in de Verenigde Staten. Na een mislukt modernistisch experiment in de jaren 60, is de plek sinds die tijd in afwachting van ontwikkeling. Zoals de geschiedenis van de plek laat zien, is het opbouwen van een gemeenschap niet een zaak die van buitenaf kan worden opgelegd maar juist van binnenuit moet worden ontwikkeld, door de mensen zelf.
The Strip bestaat uit een simpel concept: maak een zichtbaar platform waar ondernemers, investeerders, organisatie en individuen zich zelf kunnen organiseren en ontwikkelen. De ontwerper faciliteert slechts een framework in de vorm van een strip asfalt voorzien van basisvoorzieningen als licht en water. Deze strip transformeert en evolueert afhankelijk van behoefte en wensen van de gebruikers. Vervolgens worden daarop twee start-projecten geinitieerd; een stadsboerderij en een gemeenschapscentrum.
We stellen ons voor dat de stadsboerderij wordt uitgebreid met een boerenmarkt. En vervolgens een restaurant. Het gemeenschapscentrum coordineert moestuin-programma's met de boerderij en omliggende scholen. Kerken gebruiken The Strip als verzamelplek. Er is een drive-in theater en basketbalvelden. Misschien een skate-park. Het Stadsmuseum gebruikt de ruimte voor een buiten-expositie. Er komen muziekstudio's, kleine winkels etc.